Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Offseasonia


Ranskassa ajetut neljä viimeistä kisaa menivät hyvin, yhtä pientä epäselvyyttä lukuunottamatta.
Jaloissa painoi jo pitkä reissu, mutta kisat sujuivat ihan hyvin. Välipäivänä levättiin ja pyöriteltiin jalkoja auki ihan lyhyesti.
 
 
24. 8. Vallet
Kilpailu ajettiin melko tasaisella reitillä, jossa kuitenkin pitkillä peltoaukeilla sivutuuli riepotteli ajajia. Irtioton lähdettyä onnistuin olemaan pääjoukon paremmalla puolella sen katketessa. Pääjoukon kärki ajoi irtioton kiinni, mutta iso kärkiporukka katkesi kahtia. Tällä kertaa jäin taaemmaiseen porukkaan. Matka alkoi painaa ja vauhti hidastui. Lopulta pääjoukko ajoi meidät kiinni. Pieneen maalimäkeen taisin olla pääjoukon loppukirissä viides.
 
Lähdössä Mayennen porukka koossa.
 

 Juomahuoltoa.
 
 Sivutuulta ja peltoaukeaa.
 

 Painaa painaa.
 
 Joukkuekuva vielä kilpailun jälkeen. (Jori, Hiski, Coralie, Karlo, Marton, Josten ja Andrius)26. 8. Ballots

Reitin piti olla helppo, mutta ennen kilpailua se todettiinkin melkoiseksi vuoristoetapiksi. Kierroksella oli kolme sellaista Suomen mittapuun mukaan isoa nousua. Kilpailun alettua irtiotto lähti taas aikaisessa vaiheessa. Sen jälkeen pääjoukko katkesi kahdeksi osaksi. Jäin jälkimmäiseen porukkaan. Meillä oli kuitenkin intoa ja yhteispeli toimi. Ajoimmekin pääjoukon vielä kiinni ja roikuimme siellä vähän aikaa, mutta sitten porukka putosi uudestaan ja ajoimme grupettona maaliin. En tarkalleen tiedä missä vaiheessa, mutta jostain välikiristä olin tienannut huimat palkintorahat. 7 € piristti huomattavasti..


Ensimmäinen kuva ilman irvistystä?
 
Juomaa meni melkoisia määriä kisoissa.

Maaginen välikiri?
 

 Numeroiden palautus ja palkintorahojen haku.
 
30. 8. Argentre du Plessis
 
Tässä korttelikisassa kävi se pieni epäselvyys. Mentiin Martonin kanssa ihan hyvissä ajoin kisapaikalle, mutta meidän nimiä ei löytynyt lähtölistasta. Niitä etittiin ja etittiin, mutta ei. Lopulta ne sitten lisättiin sinne ja meiltä alettiin kysymään maksuja. Muutaman olankohautuksen jälkeen haimme tulkin paikalle ja selvittelimme asiaa hyvän aikaa. Homma jäi hautumaan ja kävimme vaihtamassa ajokamat päälle. Pyörät laitettiin kuntoon ja muutenkin kaikki valmiiksi. Sitten taas hakemaan numeroita. Valitus jatkui ja ei ollut enää ihan varmaa edes, että päästäänkö ajamaan. No lopultahan he totesivat heillä olleen väärät listat ja että tästä toisesta listasta meidänkin nimet löytyivät. Suurten pahoittelujen kera saatiin numerot. Numerot kiinni paitaan ja lähtöviivalle,, jossa meitä jo odotettiinkin. Lämmittelyt jäivät sopivasti tekemättä. Tämä ei ainakaan omalle kropalle toimi ja olin aivan lukossa koko kisan ajan. Kone ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin ja putosinkin porukasta 60 kilsan jälkeen. Koko kilpailu oli täyttä tuskaa.
 
Pääjoukon häntä.
 

1. 9. Ligne
 
Ranskan reissun viimeinen kilpailu. Reitti oli tasainen ja sisälsi vain yhden nousun, mutta sivutuuli loi haastetta pitkillä suorilla. Päätin yrittää lähteä irtiottoon heti alussa ja koittaa saada jotain tulosta viimeisen kilpailun kunniaksi. Ihan pari kilsaa oli ajettu kun joku iski keulasta. Satuin olemaan hyvällä paikalla ja päätin lähteä mukaan. Eroa syntyi ja muita ei ollut tulossa mukaan. No tällä mennään sitten. Reilun kierroksen verran (5-6 km?) ajettiin kahdestaan, mutta sitten kaver lopetti vetämisen. Itse en vielä ihan Tony Martinmaisessa soolohatkakunnossa ole, joten pääjoukko ajoi meidät kiinni nopeasti. Loppuajan olinkiin sitten pääjoukossa ja voimaa ei tuntunut hirveästi enää olevan. Maaliin asti pääjoukossa ja ihan hyvä päätös kuukauden reissulle. Videota kisasta:
 
 
 
Illalla kamat kasaa ja valmistautuminen seuraavan päivän kotiinpaluuseen. Kaikki sujui hyvin ja Lavalin asemalta TGV kuljetti nopeasti allekirjoittaneen Pariisiin Charles de Gaullen 2-terminaaliin.
 
Nyt kotiin palattua on arki taas alkanut ja koulussa tullut käytyä todella ahkerasti..? YO-kirjoituksia olisi kolmen viikon ajan vuorossa ja sen jälkeen sitten täysi paneutuminen tulevan kauden treeneihin. Tällä hetkellä on tullut vain lepäiltyä pitkän kauden väsyttämää kehoa. Eilen muuten tuli tieto vuoden 2020 Olympialaisten isäntäkaupungista. Tokyio! Sanakirja on hankittu jo ja ei kun lentoja varailemaan!

1 kommentti:

  1. No hyvä juttu ja jos kisapaikka tulee Tokion kisoihin, niin Suomen OK ´varaa kyllä ne lentoliput

    VastaaPoista