Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

torstai 3. heinäkuuta 2014

Arlanda flygplats igen

Muutama kuukausi on vierähtänyt, mutta täällä olen taas.  Tälläkin kertaa olen vain vaihtamassa lentoa, mutta nyt kuitenkin odotan jatkolentoa Göteborgiin ja jään toistaiseksi Ruotsiin. Ohjelmassa on kilpailla Team Bliz-Meridan paidassa ainakin sunnuntain Västboloppet sekä ensi viikon U6 Cycle Tour. Tämän jälkeen jatko ei ole vielä selvillä.


Näiden kahden välilaskun väliin on mahtunut paljon. Huhtikuun lopussa avasin kilpailukauden Suomessa. Yllättävänkin lämpimässä säässä ajettu Turun viikonloppu onnistui osaltani hyvin. Ajoin molempina päivinä noin 10 joukkoon, ollen lauantain maantiellä 14. ja sunnuntain korttelissa 8. Kahden päivän yhteiskilpailussakin pääsin palkinnoille ollen kuudes.


Toukokuu

Seuraavaksi viikonlopuksi lähdimme CCH:n joukkueella Tanskaan ajamaan kolme kovaa UCI 1.2 kilpailua. Kaikissa kolmessa tuli todella kylmää kyytiä ammattitallien pitäessä ketjun kireänä sivutuulessa Tanskan aukeilla pelloilla Valitettavasti yhtenäkään päivänä en ajanut maaliin asti, mutta  keräsin jalkoihin todella kovia kisakilometrejä.


Tanskasta siirryimme Ruotsiin jossa valmistauduimme seuraavan viikonlopun Uppsalan viikonloppuun. Lauantaina ajetun UCI 1.2 kategorian kilpailun ajoin maaliin asti ja olin 44. Sunnuntain kortteli tuli keskeytettyä nopeasti, kun jalat olivat aivan tyhjät.


Hyvällä mielellä takaisin Suomeen ja lyhyen levon jälkeen valmistautuminen Tampereen viikonlopulle. Lauantaina ratkottiin kortteliajon Suomen mestaruudet. Länken hallitsi taas kerran, mutta ajoin kohtalaisesti ja olin lopulta 6. Seuraavan päivän pyynikillä ajetussa Rosendahl GP:ssä olin 11. voittaen pääjoukon loppukirin.
Sitten vuorossa oli Hikiällä ajettu AHH-etappiajot. Prologin ajoin ok. Ensimmäinen maantie meni huonosti ja tulin maaliin aivan pääjoukon perässä. Sunnuntaina ajetulle Toiselle maantie-etapille ryhdistäydyin ja olinkin mukana jo ensimmäisellä kierroksella lähteneessä irtiotossa, joka meni aivan maaliin asti. Lopussa kirin kolmanneksi. Kokonaiskilpailussa olin 11.


Toukokuun viimeiseksi viikonlopuksi olin saanut paikan maajoukkueen mukana ajamaan Tour of Estonia. Kaksipäiväinen etappiajo oli UCI 2.1 kategorioitu ja mukana oli kovia tiimejä, mutta pääjoukko oli kuitenkin pieni. Perjantaina ajettiin Tallinnasta Tartoon 190km. Kaaduin melko alkumatkasta, mutta taistelin pahasti auenneella polvella pääjoukon kiinni ja roikuin mukana lähes maaliin asti. Maaliviivan ylitin noin minuutin voittajan jälkeen. Kilpailun jälkeen tikattavaksi Tarton keskussairaalaan. Lauantain 150 km Tarto GP olikin todella tuskallinen. Roikuin pääjoukon mukana reilut 100 kilometriä, mutta sitten putosin yhden Alfa-Balticin ajajan kanssa ja ajoimme kahdestaan maaliin pääjoukon takana. Aikarajan sisällä kuitenkin maaliin. Sunnuntaina oli vielä ohjelmassa Tarto Rattaralli, mutta jouduin keskeyttämään puolessa välissä rengasrikon takia.


Kesäkuu

Jouduin lepäämään polven takia paljon. Seuraavan viikonlopun kisoissa en ollutkaan täydessä iskussa. Lauantaina jouduin keskeyttämään Lellmanin kortteliajoissa nopeasti. Sunnuntaina ajettu 170 km Porvoon ajot ajoin kuitenkin maaliin ja olin lopulta 10. Ajaminen tuntui kamalalta, mutta hyvällä taktikoinnilla onnistuin samaan kohtalaisen sijoituksen.


Otin seuraavankin viikon aika maltillisesti ja viikonloppuna avasin ratapyöräilykauden SM-omniumissa. En pystynyt puolustamaan mestaruuttani, vaikka ajoin yhtä vahvasti kuin edellisenä vuonna. Ylivoimainen voitto meni Turkuun ja itse ajoin hopealle. Lajikohtaisesti olin lentävällä 250m 4. Olin toinen pistarissa, pudotusajossa, 4km takaa-ajossa ja linja-ajossa. Päätöslajina ajetussa kilometrin aika-ajossa otin edellisen vuoden tapaan lajivoiton.

Juhannuksena pidin kisataukoa. Treenasin SM-maantietä varten rauhassa ja samalla olin perheen ja sukulaisten kanssa mökillä. Kilpailuton viikonloppu oli hyvää vaihtelua ja virkisti etenkin henkisesti.


Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna ajetut SM-maantiet eivät menneet omalta osaltani kummoisesti. Alle 23-vuotiaiden kisa oli melkoista kissa-hiiri leikkiä ja puolessa välissä kaaduin omaa huolimattomuuttani. Kaatuessa löin selän ja jouduin keskeyttämään. Onneksi muita ei kaatunut tilanteessa ja itsekkin selvisin ilman suurempia vammoja. Selkä on paranemaan päin koko ajan.


Heinäkuu

Nyt heinäkuussa oli suunnitelmissa treenata ratapainotteisesti ja ajaa vahvoja suorituksia loppukuun SM-ratakilpailuissa. Suunitelmat kuitenkin muuttuivat, kun minut kutsuttiin Ruotsiin ajamaan kilpaa. Lähes epäröimättä suostuin ja varasin lennon. Tulen asumaan reissuni ajan Skarassa Matti Mannisen ja tiimin hollantilaisen Yannickin kanssa. Toivottavasti asiat sujuvat hyvin ja onnistun kilpailuissa omalta osaltani auttamaan tiimiä mahdollisimman hyvin.

Fiilistelyksi vielä kuva vuoden 2012 U6 Cycle Tourin kortteliajosta.HK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti