Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

lauantai 11. toukokuuta 2013

Satakunnan ajot ja Scandinavian Race

Viime viikonloppuna ajettiin Ulvilassa 20. Satakunnan ajot. Lyhyt prologi ja kaksi maantietä. Prologi meni jo vähän paremmin kuin Riihimäellä. Eroa voittaneeseen Samuel Pökälään tuli noin 15 sekuntia. Lauantain maantie ajettiin lämpimässä säässä ja ajo tuntui jo melko hyvältä. Porukassa pysyi helposti, mutta ajo ei ollut aktiivisinta mahdollista. Lopun massakirissä pääjoukon perällä maaliin.

Sunnuntaina olikin sitten huonompi keli. +4 ja armoton vesisade. Ajaminen tuntui hyvältä, mutta liian kesäiset hanskat oli huono valinta. 75 kilometriä tuli ajettua ja sitten päätin keskeyttää, kun ei pystynyt enää juomaan tai vaihtamaan vaihteita ja jarruttamaan kunnolla. Ratkaisuun melko tyytyväine, koska pysyin terveenä.

Viikolla päästiin treenaamaan Käpylän velodromilla jo ihan kunnolla. Todella mahtava fiilis oli päästä radalle pitkästä aikaa. Myös ratakisat alkavat kohta puoliin.


Perjantaina lähdettiin ajamaan kohti Turkua ja yölautalla Tukholmaan. Lauantaiaamuna siirtyminen Uppsalaan kisapaikalle ja 193,5 kilometrin Scandinavian Race. Lyhyesti todettuna aivan eri maailman kisa, kun mitä Suomessa ajetaan. Erittäin kova vauhti yhdistettynä todella tekniseen rataan oli liikaa monille kuskeille. Jo ensimmäisellä 12,9 kilometrin lenkillä putosi useita ajajia. Onnistuin 100 kilometriä roikkumaan pääjoukossa, mutta sitten tuli noutaja. Koitin vielä roikkua huoltoautojen seassa, mutta turhaan. Kisan kovuudesta kertoo voittajan keskinopeus 44,2 kmh ja se, että vain 65 ajajaa ajoi maaliin. Koko KTM Team keskeytti kilpailun, mutta saimme kuitenkin arvokasta kisakokemusta.

Huomenna on vielä ohjelmassa Skandis GP. 30 kertaa 2 kilometrin korttelikierros, joka sisältää yhden ison nousun joka kierroksella. Kisaan lähdetään ennakkoluulottomasti ja mitään hävittävää ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti