Kuva

Uusi Blogi

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Skandis GP ja Ahvenisto

Sunnuntaina ajettiin Uppsalassa 60 kilometrin Skandis GP. Mukana oli useita Continetal-tason talleja ja sen lisäksi seurajoukkueita ja ainakin Ruotsin maajoukkue. 2 kilometrin korttelireitti oli kuin yhdistetty TS-korttelit ja Rosendahl GP. Reitillä oli mutkainen osuus, jossa oli myös mukulakiveä ja sen lisäksi yksi iso ylämäki. Olin alussa hereillä ja pääsin aivan kärjen tuntumassa ensimmäisellä kierroksella ylämäkeen ja mitään suurempia ongelmia ei ollut. Mäki nousi jopa yllättävän helposti. Alamäessä ja mutkissa pystyi jopa mielestäni lepäämään ja keräämään energiaa. Toisella kerralla mäki alkoi jo painamaan huomattavasti enemmän, mutta pysin porukassa. Kolmas kerta oli melko lailla samanlainen kuin edellinenkin. Neljännellä kerralla kone leikkasi totaalisesti kiinni. Pienimmät välitykset sisään ja kuin ihmeen kaupalla pääsin mäen päälle. Ajelin sitten erinäisissä grupetoissa noin 30 kilsaa ja sitten liputus ulos radalta.

Viikonlopusta opittua: Kestävyys ei ole vielä 200 kilometrin kisojen kunnossa ja ylämäet ei nouse vielä tarpeeksi hyvin.

Jälkimmäistä parantaakseni lähdin eilen kisaamaan Bianchi Cuppia Hämeenlinnaan Ahveniston moottoriradalle. Reitti on todella mäkinen ja soveltuu hyvin pyöräkilpailuille. Paikalle oli saapunut aika hyvin muitakin yleisen sarjan pyöräilijöitä. Tiedossa oli 15 kierrosta hieman alle 3 kilometrin reitillä. Vauhtia pidettiin yllä koko kisan ajan ja muutamia irtiottoyrityksiä oli kilpailun aikana. Ratkaisu tappahtui muutama (4?) kierrosta ennen maalia ylämäessä, kun porukka meni paloiksi. Alamäessä kirittiin välejä kiinni niin, että kärkeen tuli 10 ajajan ryhmä ja pääjoukko jäi vähän matkan päähän. Kärkiporukassa pidettiin muutama kierros hyvin vauhtia ja pääjoukkoon luotiin tasisesti eroa ja viimeisellä kierroksella jäätiin vähän jopa kyttäilemään asemia. Itsellä ei ollut enää yhtään ylimääräistä energiaa jäljellä vaan kaikki oli kulunut jo edellisillä kerroilla mäessä. Kovana kirimiehenä tunnettu Ilari Kahila (TWD-Länken) avasi kirin ensimmäisenä noin puolessa välissä mäkeä ja muut koittivat iskeä perään, mutta Ilarin kiri kesti maaliin asti. Oma sijoitus oli 9.

Tämä kilpailu oli hyvää harjoitusta Sunnuntain Rosendahl GP:tä varten. Siellä on tie dossa paljon ylämäkeä. Lauantaina Tampereella ajetaan myös Killin Kaivin GP, joka on itselle reitiltään sopivampi. Reitti on kuulemma tekninen ja mutkikas, mutta ylämäkeä ei ole.