Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

perjantai 31. toukokuuta 2013

Memorial of Alexander Lesnikov

Nyt on sitten Moskovan reissu ohi! Todella mahtava reissu ja hyvin menneet kisat lämmittävät mieltä todella paljon. Täysipäiväisen kisaamisen mahdollisti vain ja ainoastaan joukkueen loistava huolto. Ilosen Samu piti pyörät ajokunnossa koko matkan ajan ja auttoi kaikin mahdollisin keinoin koko kilpailujen ajan. Todella suuri kiitos tästä! Käydäänpä reissu päivä päivältä läpi...

Perjantai 24.

Aamulla herätys 5.00 ja maksimaalinen määrä erinäistä häröilyä ja töhöilyä. Piha tyhjäksi autoista ja 7.00 töissä. 7,5 tuntia aluehuoltotyötä ja kotiin tekemään viime hetken  pakkailut. Äidin kyydillä Helsinkiin Rautatieasemalle ja Forexiin jonottelemaan ruplia. Kaupasta evästä ja Tolstoi-junaan sisään. Rajalla passintarkastukset ym. sählingit ja sitten levyksi. Väsytti...

Lauantai 25.

Aamulla herätys junasta ja vastaan tulleen Venäjän pyöräilyliiton miehen kyydissä Krylatskoyin velodromille. Pyörälaukut velolle koppiin ja sitten hotellille. Hotellilla kamojen purku ja lähtö Krylatskoyn ghettoon kauppaan. Vähän evästä naamariin ja velolle kasaamaan pyörät ja treenailemaan. Todella hyvä fiilis ajaa ja kovavauhtista letkaa oli tarjolla. Ei ollut vaikeuksia tottua rataan, vaan se tuntui todella hyvältä heti alusta asti. Treenien jälkeen hottellille suihkuun ja syömään ja seuraamaan Mestarien liigan finaalia Saksan sprinttimaajoukkueen kanssa. Olo tuntui melko pieneltä, kun vieressä pyöri isoja reisiä esim. Förstemann, Enders, Hübner, Niederlag ja Vogel.

 Saksan sprinttimaajoukkue
 
Dortmund 1 - Bayern 2

Sunnuntaina 26.

Herätys, aamupala ja velolle. Lisenssien tarkistus ja sitten taas radalle. Rauhallinen lämmittely ja sitten Kazakstanilaisten peesiin availmemaan jalkoja. Todella vauhdikasta menoa, mutta ajo tuntui hyvältä ja rennolta. Lupaa hyvää kisoja varten. Illemmalla Samu kävi joukkueenjohtajien kokouksessa ja toi lähtölistat ja numerot ajajille. Tässä vaiheessa viimeistään selvisi kisojen taso. Linja-ajon lähtölistalta löytyi useita tuttuja nimiä jotka olivat olleet ajamassa Minskissä MM kisoissa kuluvalla kaudella. Lupasi todella kovaa tasoa, mutta haaste otettiin vastaan. Nukkumaan ja valmiina aamulla alkaviin kisoihin.


 Muutama kuva velolta.
Myös Robert Förstemann oli ajamassa Moskovassa.

 
 

Maanantai 27.

Aamulla ylös ja aamupalan jälkeen velolle valmistautumaan. Sprintterit ajoivat aluksi lentäviä ja sitten oli vuorossa 4 kilometrin karsinta. Lähtökohdat piti olla hyvät ja omaa ennätystä oli tarkoitus parantaa huomattavasti. (Vanha ennätys oli 2012 Omnium-SMissä ajettu 5.22) Ennen starttia tuli hieman sählättyä ja töhöiltyä ja taulu oli hieman sekaisin. Samu hoiti homman kuitenkin hyvin ja onnistuin alittamaan kiireessä laaditun vauhdinjaon selvästi. Koko ajon ajan oli hyvä tunne ajaa ja sain mielestäni kaiken irti itsestäni. Loppuaikaan 4.54.735 olin todella tyytyväinen. En osannut missän nimessä odottaa näin kovaa suoritusta vielä tässä vaiheessa kautta. Lupaa todella hyvää tulevalle.

Jäähdyttelyt ja hotellille lepäämään. Iltasessioon takaisin ja vuorossa 15 kilometrin linja-ajo. Alusta asti pidettiin melkoista vauhtia yllä ja keskityin enemmänkin vain pääjoukossa pysymiseen. Matka meni melko nopeasti ja ilman suurempia ongelmia. Lopussa loppukiriin valmistautuminen ja vauhdin nostot kuitenkin olivat hieman liikaa ja putosin pääjoukon hänniltä 2 kierrosta ennen maalia. Ajoin loppuun asti täysiä ja pääjoukosta aiemmin tippuneet eivät saaneet kiini. Tuloksissa siis samalla kierroksella kuin pääjoukko ja todella tyytyväine omaan suoritukseen. Pyörittelyä rullilla ja syömään ja nukkumaan hotelille.


Tiistai 28.

Ohjelma oli muuttunut ja illan pisteajoa varten ajettiin aamupäivällä kaksi karsinta erää. Jouduin tämän takia jättämään keirinin väliin. Pisteajon karsinnassa oli 20 ajajaa viivalla ja 12 parhaalle paikka finaaliin. En uskonut pärjääväni välikireissä joten pidin ainoana mahdollisuutena sopivassa porukassa kierroksen saamista. 16 kilometrin kilpailussa pidettiin hyvää vauhtia yllä ja pyrin ajamaan aktiivisesti. Iskin muutamiin irtiottoihin mukaan, mutta mikään niistä ei tuottanut tulosta. Kunto ei riittänyt todellakaan jokaiseen irtiottoon ja muutma ryhmä onnituikin saamaan kierroksen. Ajoin maaliin asti pääjoukossa ja olin jälleen todella tyytyväinen ajoon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt finaalipaikkaan ja loppupäivä oli lepoa seuraavan päivän startteihin. Otin loppupäivän rennosti ja seurailin muiden suomalaisten kilpailuja.


Keskiviikko 29.

Aamulla taas aikainen herätys ja kamojen pakkaus hotellilla. Siirtyminen velolle ja valmistautuminen kisoihin. Ensin oli vuorossa Team Sprint. Lauri Arte starttasi, Jani Mikkonen oli toisena ja itse vedin vielä viimeisen kierroksen. Ajo meni todella hyvin meidän yhteiseen treenimäärään nähden. Startti ja vaihdot toimivat oikein hyvin ja välityksetkin olivat kohdallaan. Aika 1.06,242 oli kaiken lisäksi uusi kilometrin Team Sprintin Suomenennätys. Rullille pyörittelemään ja valmistautuminen vielä kilometrin aika-ajoon. Omaa ennätystä oli taas tarkoitus parantaa. ( 2012 SM 1km 1.13) Huolellisen lämmittelyn jälkeen jalat tuntuivat hyviltä ja lähtötelineeseen. Räväkkä startti ja vauhti niin ylös kun sai, sitten vaan pidetään vauhti niin ylhäällä kuin pystyy. Viimeisellä kierroksella vauhti hyytyi, mutta aika oli silti hyvä. 1.09,913 oli melkoinen parannus viime vuoteen nähden ja lupaa hyvää tulevia kilpiluja varten. Palauttelu, pyörä kasaan, suihkuun, pizzalle ja junaan. Kiitos ja Aamen!


Nyt vähän lepoa ja sitten alkaa taas kovempi treenaaminen. Kauden ensimmäiset SM kisatkin ovat jo ovella. Sitä ennen kuitenkin Fellmannin ajot ja Porvoon ajo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti