Kuva

Uusi Blogi

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tampereen viikonloppu

Tänä viikonloppuna ajettiin Tampereella kaksi maantiecupin osakilpailua. Lauantaina Killin Kaivin GP ja sunnuntaina Fuji-Peloton GP (Rosendahl GP). Ennakkoon lauantain reitti piti sopia minulle, kun se oli mutkikas ja tasainen ja sunnuntain taas ei, kun se oli huomattavasti mäkisempi.

Lauantaina ajo tuntui melko hyvältä, mutta en missään vaiheessa onnistunut nousemaan porukan kärkeen, vaan tyydyin ajamaan porukan perällä oikeastaan koko kisan. Tulin maaliin myös pääjoukossa ja olin lopulta 15. Teamillä meni hyvin, kun Juhana oli loppukirissä toinen voiton vieneen Roope Nurmen jälkeen. Muutama kuva:

Kuvat: Jari Birling

Sunnuntaina oli vuorossa legendaarinen Rosendahl GP (nykyään Fuji-Peloton GP). 20 kierrosta todella rankkaa Pyynikin näköalareittiä. Viime vuonna kisa päättyi osaltani siihen, että pääjoukko ajoi minut kierroksella kiinni ja minut poistettiin radalta. Tänä vuonna tavoitteena oli päästä pääjoukon mukana maaliin. Kilpailu alkoi neutraalistartilla Pyynikin palloiluhallilta, josta ajettiin Pyynikin näköalatornille auton perässä ja siihen pysähdyttiin virallista strttia varten. Ennen starttia pidettiin minuutin hiljainen hetki poismenneen pyöräilijän muistolle. Kilpailun vuonna 1983 voittanut Jukka Seppä oli poistunut keskuudestamme vaikean sairauden takia. Kilpailussa pidettiin kovaa vauhtia yllä ja alussa oli jo muutamia irtiottoyrityksiä. Kilpailua oli 12 kierrosta jäljellä, kun iskin yksin irti. Tavoitteena oli ajaa kaksi kierrosta yksin ja voittaa puolessa välissä kilpailua käytävä Tinken kiri. Pysyin melkoisen taistelun jälkeen irti juuri ja juuri nämä kaksi kierrosta ja onnistuin voittamaan kilpailun ainoan välikirin. Sen jälkeen kaksi ajajaa ajoi minut kiinni ja olimme vielä kolmistaan kierroksen verran irti, mutta sitten pääjoukko otti meidät kiinni. Puolen välin jälkeen kisa ratkaistiin muutaman irtioton lähdettyä. Oma kohtaloni oli jäädä pääjoukkoon ja ajoin siellä aivan kilpailun loppuun asti. Olin todella tyytyväinen suoritukseeni ja kaiken lisäksi Team KTM menestyi muutenkin hyvin. Timo Torpo oli lopulta 4. Juhana Hietala 8. ja Jori-Pekka Kuuranne 11.  Itse olin 33. Tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/pyorailytulokset/tulokset2013/