Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

maanantai 29. heinäkuuta 2013

2013 SM-kisat ohi!

Viikonloppuna ajettiin viimeiset lajit ratapyöräilyn SM-kisoissa Helsingissä. Kilpailut saatiin ajettua läpi, vaikka perjantaina oli pientä sadetta haittamaassa kilpailemista. Kilpailut menivät omalta osalta erittäin hyvin. Viiden ajetun lajin sijoitukset olivat: 7. 5.(7.) 5. 1. ja 1.

Suuret kiitokset kaikille kannustaneille ja onnitelleille! Erityiset kiitokset kaikille CCH:n joukkuetovereille ja huoltajille. Pientä valitusta taas tuomareille erinäisistä virheistä...


Kilpailut käynnistyivät perjantaina aika-ajoilla. Naisille 500m ja miehille kilometri. Oma ajo ei oikeen kulkenut ja tavoiteajasta jäätiin. Aika 1.11,43 ja sijoitus 7. Päivän kovin oli Juhani Tammisto ja olen todella iloinen hänen ensimmäisestä henkilökohtaisesta miesten Suomen mestaruudesta!


Lauantaina oli vuorossa takaa-ajot ja eräajot. Ajoin eräajon karsinnassa kohtalaisen ajan 11,82 ja pääsin jatkoon seitsemäntenä. Ensimmäiseen erään tuli vastaan Wille-Oskari Riihelä. Kaikkeni yritin, mutta Wille vei. Kohtalona oli päätyä jumbofinaaliin sijoista 5-8. Jumbofinaalin voitin aivan ilmiömäisellä ajolla, mutta koko viikonlopun aivan pihalla olleet tuomarit päättivät jakaa loppusijoitukset lentävän 200 metrin aikojen perusteella. Olin siis ilmeisesti 7.
Miesten voiton vei entinen maantiemies Antti Leirimaa, joka oli todella vakuuttava eerissä ja ansaitsi selvästi voiton. Ensimmäinen henkilökohtainen miesten suomenmestaruus myös hänelle! M-16 sarjan eräajon voiton vei Jonne Itkonen. Hyvä Jonne!!

Takaa-ajossa ajoin melko tasaisesti enkä hirveästi hyytynyt. Aika oli 5.03,46. Sillä tuloksella oli kovatasoisessa kilpailussa vasta viides. Ajoon toi jännitystä etulevy ja voimistuva tuuli.. Kaatumatta maaliin kuitenkin. Voiton vei ylivoimaisesti Anton Aro jo kolmatta vuotta putkeen.


Sunnuntaina oli vuorossa omalta osin viikonlopun kohokohdat. Joukkuetakaa-ajoa oltiin treenattu ja odotukset oli korkealla. Linja-ajoon lähdin myös hallitsevana Suomen mestarina puolustamaan siniristipaitaani. Joukkuetakaa-ajossa ajoimme kaksi tasaisen varmaa ajoa ja otimme helposti Suomen mestaruuden. Kiitokset koko joukkueelle! Joukkueena ajaminen on aina paljon yksin ajamista mukavampaa ja treenatessa on ollut hyvä henki päällä. Kiitokset Anton, Juhani ja Juhana. Kiitokset myös Paavolle ja Erjalle kellotuksista ja huoltohommista.

Muutamia kuvia joukkuetakaa-ajosta.
 
 
 
Miesten 15 kilometrin linja-ajo ajettiin kilpailujen viimeisenä lajina. En ollut hirveästi ehtinyt verytellä joukkueajon jälkeen, mutta kone tuntui olevan vielä lämpimänä. Lähdin heti alussa irti ja sain seuraksi Velocitorin Eärendel Fingersonin ja veto toimi hyvin muutaman kierroksen verran. Kolmannen kierroksen jälkeen Fingerson hyytyi ja hetken asiaa pohdittua päätin lähteä jatkamaan yksin. Eroa pääjoukkoon oli noin puoli kierrosta. Pääjoukossa alettiin ajamaan kovempaa ja takaa-ajo vaikeutui, mutta hetken päästä porukka hajosi kahtia ja jälkimmäisen porukan veto rauhoittui. Ajoin sen porukan melko nopeasti kiinni ja aloimme pitämään vauhtia. Hatka saavutti meitä kuitenkin ja jossain vaiheessa päätin irtaantua tästä porukasta. Mukaan tuli kolmikko Teivaala, Martikainen, Salermo. Saimme pidettyä yhdessä vauhtia hyvin ja kasvatimme eroa takaa-ajajiin koko ajan. Jossain vaiheessa Teivaala putosi ja vähän myöhemmin Martikainen alkoi huutamaan väliä. Matkaa oli kuitenkin niin vähän enää jäljellä, että ero oli selvä. Salermo heitti sivuun ja ei palannut enää, jonka jälkeen ajettiin Martikaisen kanssa kahdestaan maaliin. Pääsin tuulettamaan Suomen mestaruutta viivaa ylittäessäni. Tunne oli loistava!! Kilpailun muut sijoitukset jaettiinkin sitten taas arvontakoneen kautta. Hopea jaettiin Jarkko Niemelle ja pronssi Kim Mansnerille. Kiitokset Juhana, Lauri ja Pauli! Oli mukavaa saada paljon onnitteluja ja kehuja yleisöstä. Se nosti fiilistä entisestään.
Muutama kuva vielä. Kuvista suuri kiitos Timo Toivoselle.
 
 

 


Kuvat: Timo Toivonen.

Keskiviikkona olisi sitten lähtö Ranskaan kilpailemaan. Kuukauden reissu tulossa ja tiedossa paljon kisoja. Sieltä olisi tarkoitus päivitellä kanssa kuulumisia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti