Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Rusutjärven Bianchi cup

Eilen piti taas pohtia hartaasti lähteäkkö kisoihin vai jättääkkö väliin. Jalat olivat tuskin palautuneet täysin viikonlopun SM-kisoista. Totesin kuitenkin, että Suomessa on muutenkin niin vähän kilpailuja, että niitä ei ole vara jättää väliin. Niinpä suuntasin jonnekkin Keravan tai Tuusulan suunnalle ajamaan Bianchi cuppia. Keravan Zeuksen järjestämä Rusutjärven osakilpailu käytiin neljänä kierroksena ja matkaa kertyi reilut 40 kilometriä. Väkeä oli kilpailuun saapunut ihan kiitettävästi, mutta kovimmat kilpakuskit loistivat poissaolollaan. Sunnuntaina SM-maantielle startanneita ajajia taisi olla viivalla kolme.
 
 
Kilpailu käynnistyi, lyhyen saattoajon jälkeen, kun etuauto kiihdytti pääjoukolta karkuun. Olin itse pääjoukon kärjessä ja lähdin heti pitämään vauhtia yllä. Heti alussa vauhtia riitti ja hieman vielä väsyneet jalat eivät oikein tykänneet aktiivisista ajohaluistani. Päätin kuitenkin yrittää antaa kaikkeni, kun kilpailun kestokin oli vain tunnin verran. Kilpailun aikana nähtiin monia irtiottoyrityksiä, mutta mitään suurempaa rakoa pääjoukkoon ei tullut. Omat jalat väsyivät kisan edetessä huomattavasti ja sitä ei ainakaan helpottanut seuramme kiritykki, jota piti työntää suuri osa matkasta. ;) (kuva alla)
 
 Kaveria ei jätetä! (kuva: Ilse Holm)
 

Pääjoukon tunnelmia. (kuva: Ilse Holm)
 

Loppuvaiheessa koitin ajaa hieman passiivisemmin ja säästää vähän jalkoja loppukiriin. Olin kuitenkin mukana melko lupaavalta vaikuttaneessa irtiotossa joka lähti noin 3 kilometriä ennen maalia. Meidät kuitenkin ajettiin kiinni ja jäin omaa tyhmyyttäni pussiin juuri ennen viimeistä mutkaa. Törkeänä ratamiehenä raivasin Cavendishmäisesti tilaa itselle ja lähdin urku auki vasenta kaistaa kohti kärkeä. Menin porukasta ohi todella rivakkaa tahtia ja päätin iskeä keulaan saman tien. Liian pitkä kiri kuitenkin kostautui ja tunnettu kiritykki Meriläisen Niko tuuppasi lopussa niukasti ohi. Loppusijoitus oli siis toinen.

 
 
Kirii kirii! (kuva: Ilse Holm)
 
 Ei ihan.. (kuva: Ilse Holm)
 
 Nikon vaisut tuuletukset. (Kuva: Esko Lius)
 
 
Kilpailun tarkat tulokset löytynee pikapuoliin osoitteesta: http://www.fillari-lehti.fi/Tapahtumat/Tulokset/Tulokset2013.aspx
 
Lisää kuvia kilpailuista löytyy taas seuraavista linkeistä:
 
 
 
 
 
Kiitokset Zeukselle järjestelyistä! Nyt lepoa ja lauantaina lähtö Ruotsiin.

5 kommenttia:

 1. Tiedätkö mitä säännöt sanovat toiseen kilpailijaan koskemisesta kilpailun aikana? Vrt. kuva 1

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä paikka koska tänne voi typerät ihmiset laittaa typeriä kommentteja joilla ei ole mitään relevanssia oikeassa elämässä.

  Terveisin,
  Johan

  VastaaPoista
 3. Kyllä saman joukkueen ajajaa saa auttaa myös työntämällä..

  VastaaPoista
 4. Hei mahtavaa keskustelua täällä! Itse en säännöistä tiedä tarkemmin, mutta ei niitä kyllä Bianchi Cupissa noudateta. Komentteja voi laittaa oli sitten asiaa tai ei.

  VastaaPoista
 5. Johan vitsin murjaisi!
  Siis pyöräilijä, joka aikoo ammattilaiseksi, ei ole lukenut lajin sääntöjä. Joo, varmaan tämän tason kisoissa voi vaikka oikaista ja ajaa vasenta kaistaa, mutta säännöt on samat kaikille. Lajihan on tunnettu rajojen ja sääntöjen rikkomisesta.

  VastaaPoista