Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

tiistai 6. elokuuta 2013

Challenge Mayennais

Ensimmäiset kolme kisapäivää nyt takana. Käteen jäi kolme keskeytystä ja puhjennut rengas. Täytyy kyllä sanoa, että ajajien ja kisojen taso on täällä melko lailla toista kun Suomessa. Viivalla kun oli useita Continental-talleja yli 10 henkisillä joukkueilla niin vetomiehiä riitti. Käydäänpä kisat yksitellen läpi.Lauantai 3. 8.
12 kertaa 8,5 kilometrin lenkki, jossa yksi yli 500 metrin mäki ja oli muuten jyrkkä! Kokonaismatkana oli siis 102 km. Heti ensimmäisellä kierroksella pääjoukko katkesi ja kärkeen karkasi iso ryhmä kovia kavereita. Se porukka ajoi ihan maaliin asti karussa. Pääjoukko ajoi ensimmäisen kierroksen todella kovaa takaa, mutta toiselle kierrokselle ajo rauhoittui hiukan. Kolmas kierros ajettiin taas todella kovaa ja neljännen kierroksen alussa oli kohtalona pudota pääjoukosta. Pari kuvaa:


Sunnuntai 4. 8.
Ensin oli tiedossa 10 kertaa 7 kilometrin tasainen ja vauhdikas kierros ja siihen päälle 6 kertaa 6 kilometrin mäkisempi kierros. Ajaminen tuntui huomattavasti paremmalta kuin edellisenä päivänä ja suurempia vaikeuksia ei pääjoukossa ollut. 30 kilometrin jälkeen eturengas kuitenkin puhkesi ja jäin tien varteen odottelemaan uutta rengasta. Mekaanikko pisti uuden kiekon kiinni ja työnsi vauhtiin. Auton peesissä porukan takaa-ajoon. Mittarissa oli koko ajan lukemana 60+. Huoltoletkan perälle päästiin, mutta oli jo aivan hapoilla. Vauhtia oli edelleen se 60kmh ja autojen ohittelu ei ollut helppoa. Muutaman auton pääsin nousemaan, mutta sitten tuli seinä vastaan. Kisan keskinopeus oli 45,5 kun putosin huoltoletkasta.

Maanantai 5. 8.
Ohjelmassa 6 kertaa 11,5 km lenkki kapeita teitä ja peltoaukeaa ja sitten siihen päälle 10 kertaa 3,5 km mäkistä pikkureittiä. Ensimmäiset kierrokset tuntui jopa hyvältä. Ei ollut mitään suurempaa ongelmaa, mutta kun muutaman kierroksen jälkeen alettiin kunnolla tykittelemään sivutuulessa oli suomipoika kuolemassa. Jonkin aikaa sain vielä tapeltua porukan perällä, mutta sitten oli taas kohtalona pudota porukasta. Matkaa pääjoukossa kertyi 48 km. En todellakaan ollut ainoa pudonnut ja ajeltiin vielä grupettona jonkin aikaa reittiä.
 
 


 
 
Täytyy kyllä sanoa, että oma kunto ei vielä riitä näihin 1. kategorian kisoihin. Nyt lepoa ja sitten kortteleita. Niiden jälkeen vuorossa 2. kategorian kisoja, joissa pystyy todennäköisesti jo ajamaan kunnolla.
 

Kateellisena joutuu katsomaan vierestä, kun Continental-tallien pyöriä kasataan rivissä sillä aikaa kun ajajat valmistautuu kisaan. Ehkä vielä jonain päivänä?
 
Suomen armeijan urheilukoululle samanlaiset maastokuvioiset ajoasut?

1 kommentti: