Kuva

Uusi Blogi

tiistai 13. elokuuta 2013

Mayenne again

Viime päivityksen aikaan olin vielä Saint Jean de Montsissa, mutta lähdimme sieltä kisoihin sunnuntaina. Kisan jälkeen majoitus vaihtui taas tänne Mayennen idylliseen pienkylään. Käydäänpä viimeisimmät kisat läpi:

Sunnuntai 11. 8. Denazé 107km

Perus maantiekisa, 20 kertaa hieman reilu 5 kilometrin lenkki. Reitti oli melko tasaista, mutta todella avointa peltoaukeaa ja pieni sivutuuli teki kisasta melko rankan. Omat jalat eivät olleet aivan palautuneet vielä kovista aiemmista kisoista ja ajaminen tuntui todella nihkeältä. Vaikka kilpailun taso ei ollut kova, en pystynyt ajamaan aktiivisesti. Suurin osa ajasta vietettiinkin vain aurinkokannella. Tosin omasta tiimistä oli irti Jori, Marton ja Josten joten meillä oli ihan hyvä tilanne. Pääjoukossa maaliin. Valitettavasti tiimin kuskit eivät onnistuneet podiumia nappaamaan, vaan kärki oli karannut irtiotosta. Tuloksia ei ole löytynyt..

Vähän jotain yritystä?

Kotarimies

Eilen oli aamulla jalat todella tukossa ja päätimme lähteä Jorin kanssa pyörittelemään kevyesti jalkoja auki. Päädyimme Mayennen huikealle asfaltti-velodromille kiertämään muutaman kierroksen ennen kuin  takarenkaani ilmoitti olevansa puhki. Pumppuahan ei turhaan ollut mukana joten loppuveryttelyksi kävely kämpille. Onneksi ei ollut pitkä matka.

Mayennen velodromi

Maanantai 12. 8. Blain 100km

Illalla oli sitten vuorossa itse kisat, eli 100 kilometrin kortteliajo. Todella lyhyt kierros ajettiin yhteensä 80 kertaa ympäri. Vauhtia pidettiin yllä koko kisan ajan ja keskinopeus olikin maalissa 43,4. Jalat olivat aivan tyhjät jo lähdössä ja onnistuin todella hyvin lymyilemään pääjoukossa suurimman osan kierrosta kokonaan polkematta. Kuten Viron kaveri totesi "It's easy if you're in the slipstream". No kuolemaa tehden tuli kuitenkin roikuttua porukassa maaliin asti. Starttaajia oli taas reilut sata ja maaliin ajoi ehkä noin puolet? Omasta tiimistä virolainen Karlo ajoi todella hyvin ja oli viides. Tässä kisassa oli todellakin suurta urheilujuhlan tunnetta. Reittiä ei ollut suljettu ainoastaan autoilta vaan myös kävelijöiltä. Reitin varteen päästäkseen oli maksettava 4 euroa "sisäänpääsymaksua". Tämä ei tuntunut katsojia vaivaavan, sillä reitin varsi oli aivan täynnä ihmisiä. Kilpailu käynnistyi kauniissa ilta-auringossa 20.30. Maaliin saavuttiin pimeässä ja katulamppujen valossa 22.50. Kisapaikalta lähdettiin kämpille päin ja yhden "short cutin" kautta kello olikin 1.48, kun kurvasimme kämppämme pihaan Mayennessa. Siinä vaiheessa väsytti jo aika lailla ja uni teki hyvää. Directvelosta löytyy lyhyt raportti kisasta: http://www.directvelo.com/actualite/28531-nocturne-de-la-saint-laurent-a-blain-top-6.html#.UgoHb748KM8

Kuviakin löytyi:

Löysin paikkani porukan perästä.

Peesissä ja perällä.

Lisää peesailua porukan hännillä..

Vauhtia!

Kärki tulee maaliin katulamppujen valossa.

Tänään on lepopäivä ja illemmalla käydään ehkä kevyesti pyörittelemässä. Muuten ohjelmassa onkin vain syöntiä ja lepoa.. Seuraava kisa on ilmeisesti torstaina. Siihen asti näkemiin!