Kuva

Uusi Blogi

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ylämäkeä ja tasaisempaa kisaa

Maanantian kisan jälkeen oli kaksi lepopäivää ja pyörittelin kaksi kevyttä palauttavaa lenkkiä. Seuraavaan kisaan oli tiedossa todella rankka reitti, jossa oli tiedossa ylä-ala-mäkeä koko matka. 7 kilometrin reitille osui kolme nousua, joista kaksi pidempää

Torstai 15. 8. Le Ham 102km

Kilpailusta ei kovin paljoa käteen jäänyt. Heti reitin alussa ajettu pitkä ylämäki nousi ensimmäisen kerran ihan hyvin. Toisella kerralla valuin aivan hännille ja putosin pikkusen porukasta, mutta sain raon nopeasti kiinni alamäessä. Kolmannella kerralla mäkeen tultaessa tuli seinä vastaan. Henki ei kulkenut, jalat ei toiminut, mutta sydän löi kyllä ihan kiitettävästi kuitenkin. Putosin porukasta ja enää en saanut ajettua kiinni, vaikka kovasti yritin.

Lähdössä oltiin hyvissä asemissa koko tiimin voimin.

Seinä tuli hyvin nopeasti vastaan ylämäessä.

Ja lopullinen kuolema..

Suuren pettymyksen jälkeen heivanneet ajajat ajoivat loppuverkaksi kotiin ja ninjasi ikkunan kautta sisään, kun avaimet unohtuivat. Katseet suunnattiin seuraaviin kilpailuihin. Keskiviikkona otettiin rauhallisesti ja käytiin Jorin kanssa pyörittelemässä reilu tunti. Jalat aukesivatkin ihan mukavasti kilpailua varten.

Lauantai 17. 8. Cherrueix 92 km

Tällä kertaa reitti oli itselle paljon sopivampi. Kilpailu käytiin rannikolla dyynien läheisyydessä ja korkeuseroa ei reitiltä löytynyt sitten yhtään. Pitkille suorille osui kuitenkin voimakas merituuli, joka tiesi yllätys yllätys melkoista sivaria. Lämmittelyn aikana koitettiin selvittää reittiä, mutta ei päästy siitä perille. Kyllähän se kilpailussa selviäisi. Melkein jokaisessa hatkassa oli mukana joku meistä. Ainoa nukahdus oli juuri se porukka, joka pysyi irti maaliin asti. Ykköshatkan mentyä, lähti meidän virolainen Josten kakkoshatkaan mukaan. Vähän sen jälkeen lähteneeseen kolmosporukkaan päädyttiin sitten Jorin kanssa mukaan. Suhteellisen iso porukka ajoi kakkoshatkan melko nopeasti kiinni ja meitä oli sitten kolme tässä porukassa. Lähdimme vuorotellen irtiottoihin mukaan ja lopulta porukka hajosi kahteen osaan. Minä ja Josten olimme etummaisessa porukassa ja Jori jäi jälkimmäiseen. Tilanne säilyi todella pitkään tällaisena. Muutamia kierroksia ennen maalia porukastamme alkoi irtoamaan yksittäisiä kuskeja. Jotkut niistä ajettiin kiinni, mutta joitain ei. Myös Josten karkasi ja hän sai hyvän raon porukkaamme. Olin sitten itse vetämättä ja koitin säästellä paukkuja loppukiriin. Loppusuoralle tultaessa porukassamme oli 11 ajajaa ja olin itse porukan kärkipäässä. Kiriä kytättiin ja vauhti putosi todella alas. Olin huomannut kilpailun aikana olevani hieman muita räjähtävämpi kiihdytyksissä joten päätin itse avata kirin. Avasin hieman liian aikaisin, mutta sain hyvän eron takana tuleviin ja he eivät päässeet peesiin. Hyydyin kuitenkin loppua kohti niin, että takaa tulijoista yksi pääsi ohi. Olin siis toinen porukkamme kirissä ja lopputuloksissa 11. Kisa meni kannaltamme hyvin, kun Josten oli vielä 6. Podiumi jäi kuitenkin uupumaan.. Kisaan starttasi muuten myös yksi nainen. Muuan ratapyöräilyn maailmanmestari linja-ajosta vuodelta 2010. Hän ajoi myös todella vahvasti miesten seassa. Kuvia kisasta: