Kuva

Kuva

Uusi Blogi

Pidän uutta blogia osoitteessa http://hiskikanerva.vapaavuoro.uusisuomi.fi

lauantai 10. elokuuta 2013

Kortteleita Atlantilla

Ensimmäisen kolmen päivän kisablokin jälkeen lepopäivää vietettiin pyörien ja tutustuen Nantesiin. Pyörittelin kevyesti ympäri kaupunkia varmaankin reilun tunnin verran ja muuten makasin vain kämpillä lepäämässä. Ulkona käynti tuntui kuitenkin tekevän hyvää ja jalat aukesivat paremmin.
 
 Nantes
 
 Nantesin katedraali
 
 
Lepopäivän jälkeen siirryttiin Nantesista meren rannalle Saint Jean de Montsiin. Tämä paikka on melkoinen rantaunelma ja biitsillä onkin tullut kerran pyörähdettyä lyhyesti käppäilemässä. Tänne saavuttua kasattiin pyörät asunnossa ja lähdettiin syömään. Erittäin maukkaan ja riittoisan ruoan jälkeen oli vuorossa juustonmaistajaiset, jossa ensimmäinen opetus oli tunnistaa juustot kategorioihin Muu ja Bää. Sen tarkempia arviointi ei ole ilmeisesti tarpeen. Kämpille sulattelemaan ruokaa ja valmistautumaan illan kisoihin. Täällä tosiaan korttelit ajetaan illalla, mikä on todella siistiä. Ilta alkaa hämärtymään kisojen alkaessa ja puolessa välissä kisaa syttyy katulamput ja aurinkolasit voi ottaa pois myös melko hyvissä ajoin, jos jotain meinaa nähdä. Toinen suuri ero Suomeen on kisan pituus. Suomessa standardina on tunti + 5 kierrosta, eli noin 40-50 km. Täällä pituutta kisoilla on 80-90 km. Vauhtia riittää kyllä silti koko kisan ajaksi..
 
Keskiviikko 7. 8. Saint Hilaire de Riez
 
Kisa käynnistyi klo 20. Onnistuin pääsemään sopivasta raosta melkein kärkeen heti ensimmäisen mutkan jälkeen. Niin, reitti oli tosiaan yhtä rantabulevardia edestakas ja molemmissa päissä 180 asteen käännös. Tätä yhteensä 60 kierrosta. Ajoin ensimmäisen vartin todella aktiivisesti kärjessä ja iskin mukaan lähes jokaiseen irtiottoon, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Jalat väsyivät samalla sen verran, että päätin ottaa hetken vähän rauhallisemmin ja valua hiukan alemmas porukassa. Tämä onnistui, mutta parinkymmenen minuutin jälkeen eturengas puhkesi. No ei muuta kun huoltoalueelle vaihtamaan kiekko ja neutraalin jälkeen porukkaan. Meinasin heittää hienot voltit, kun tyhjä rengas ei oikeen mutkassa pitänytkään, mutta pysyin jotenkin ihmeellisesti pystyssä. Neutraalikierroksen jälkeen annoin hatkan paahtaa ohi ja hyppäsin pääjoukkoon mukaan. Vaikka neutraalin aikana ehti hieman palautua, vei se kuitenkin ajotuntuman pois. Loppu olikin melkoista kitumista pääjoukosta putoamiseen asti. Matkaa kertyi mittariin 42 km. Suomalaisen korttelin tai pisteajon verran. Ihan ok.
 
 
Torstai 8. 8. Saint Jean de Monts
 
Vuorossa oli kotikylän kisat. Samalla kaavallaeli startti 20.30, 58 kierrosta, matka 87km ja reittinä rantabulevardi edestakas tosin tällä kertaa toisessa päässä ajettiin liikenneympyrän ympäri ja toisessa suora 180 asteen mutka. Joku oli myös keksinyt ajaa koko matkan vastaantulevan kaistaa joten ratapyöräilijälle tutut mutkat ajettiin aivan väärään suuntaan. Kilpailun käynnistyttyä koitin pysyä porukan kärkipäässä, mutta en ajaa jalkoja itseltä alta kuten edellisenä päivänä. Tämä onnistui erittäin hyvin ja matkanteko oli nopeaa. Aina välillä pystyi nostamaan leukaa stemmistä ja kurkkaamaan kierrostaulusta lukemia ja ihme kyllä ne vähenivät nopeaan tahtiin. Noin puolen välin tienoilla toinen pullo oli tyhjä ja päätin vetää muutaman geelin ettei energiat loppuisi kesken. Fiilis pysyi hyvänä koko kisan ajan, mutta toinenkin pullo alkoi tyhjentyä uhkaavan nopeasti. Muilla ajajilla oli huoltajia reitin varressa pullojen kanssa, mutta itsellä ei ollut. Onnistuin kuitenkin sen verran säästeliäästi juomaan, että neste taisi loppua viisi kierrosta ennen maalia ja sen viimeisen 10 minuuttia pystyikin sitten runnomaan hyvin juomattakin. Pääjoukon perällä turhia kirimättä maaliin. Sijoitus 38. ja vain 51 ajoi maaliin. Lähtijöitä oli kuulemma yli sata. Tämä pimeässä korttelien ajaminen oli todella mahtava kokemus! Tätä on pakko kokeilla Suomessakin joskus.. Tulokset: http://www.directvelo.com/actualite/28417-souvenir-vincent-moreau-a-st-jean-de-monts-classements.html#.UgYPZL48KM8
 
Perjantai 9. 8. Notre Dame de Monts
 
Kolmas ja viimeinen kortteli tähän blokkiin. Startti oli poikkeuksellisesti jo 19.00. Matkaa 90 km ja kierroksia 60. Tällä kertaa reittikin näytti Suomalaiselle tutummalta korttelilta. Neljä 90 asteen mutkaa, kolme pidempää suoraa ja yksi alle 100 metrin suora. Suhteellisen helppo ja vauhdikas reitti.
Heti paukusta lähdettiin lujaa ja jäin tällä kertaa hieman liian taakse. Noin 10 ajajan hatka karkasi heti alussa ja se ajoi pääjoukon kierroksella kiinni myös melko nopeasti. Pääjoukossakin riitti silti vauhtia ja omat jalat olivat melko väsyneet edellisen päivän kovasta kisasta. Ajoin kuitenkin parhaani mukaan pääjoukon kärkipäässä ja tankkasin nestettä ja geelejä. Täksi päiväksi olin saannut yhden pullon reitin varrelle ja onnistuin sen myös nappaamaan. Se helpotti kyllä huomattavasti. Kisa päättyi kuitenkin pääjoukosta putoamiseen reilun 40 kilometrin jälkeen. Ajettua tuli kuitenkin taas Suomen korttelin tai pisteajon  mittainen vauhdikas kortteli.
 
 
Päälle jäi ihan hyvä fiilis. Tänään on lepopäivä ja huomenna tiedossa 2. kategorian maantiekisa, eli tason ei pitäisi olla näin kova kuin edellisissä kisoissa. Siellä olisi tarkoituksena saada hyvä ja ehjä ajo. Muutama kuva vielä täältä asunnolta:

 
 Näkymät terassilta, jossa juuri kirjoittelen tätä blogitekstiä, kun netti ei muualla toimi..
 
Keittiöstäkään ei ole hassummat näköalat
 
 


6 kommenttia:

 1. Tulokset kiinnostais...

  VastaaPoista
 2. http://www.directvelo.com/actualite/28417-souvenir-vincent-moreau-a-st-jean-de-monts-classements.html#.UgYPZL48KM8

  Tuolta sivulta niitä löytää.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä skaboihin ja Mont st michelkin on lenkkietäisyydellä(?) t v ja k

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia! Googlen mukaan noin 90 km. Pitää harkita..

  VastaaPoista
 5. voisin tulla sinne töihin, heittää sulle geelijutskii ja vesipulloja radan varteen. rusketuskin paranis, uu!

  VastaaPoista